ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Минобразования выступило с заявлением относительно ситуации вокруг земель ОНУ им. И. И. Мечникова
15:29 / 08.06.2021
Образование

ОДЕССА, 08 ИЮНЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Министерство образования и науки Украины выступило с заявлением относительно ситуации вокруг земель Одесского национального университета имени И.И. Мечникова, сообщающего о попытке их рейдерского захвата.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом сообщается на Фейсбук-странице «Новости Одесского университета».

В сообщении министерства сказано:

За інформацією Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, здійснюється спроба незаконного захоплення території університету.

Сьогодні, 8 червня 2021 року, о 6:00, за інформацією університету, на його територію (за адресою: м. Одеса, Шампанський провулок, 2), зламавши огорожу, в'їхав бульдозер та екскаватор у супроводі невстановлених осіб. На місці конфлікту перебувають адміністрація університету, мешканці сусідніх будинків, студенти, представники ЗМІ, працівники ДСНС.

За цією адресою свого часу було демонтовано хімічну лабораторію ОНУ. У 2007 році неіснуюча на той час лабораторія була передана з державної в приватну власність рішенням Господарського суду Одеської області. ОНУ дізнався про існування подібного рішення восени 2018 року під час перших спроб почати «освоєння території новим власником». Своєчасно рішення суду до університету доведено не було.

У 2019 році на території відбулася перша спроба рейдерського захоплення. Оформленням дозвільної документації на реконструкцію неіснуючого приміщення займалося одне з приватних підприємств.

За інформацією юридичного відділу ОНУ, фундамент, що став об'єктом судових розглядів, знаходиться на земельній ділянці, яка належить університету на підставі державного акта про постійне користування земельною ділянкою та належить до земель, що входять у код УКЦВЗ 1.2.3. — «землі освіти».

У березні 2021 року на територію студмістечка університету (за адресою: Шампанський провулок, 2) заїхали трактор із ковшем і вантажівка МАЗ. Особи, які супроводжували техніку, пояснили свою присутність на університетській території необхідністю демонтажу елемента благоустрою у вигляді бетонного блока на алеї під'їзду до гуртожитків. Також разом із виконавцем Приморської райадміністрації на територію прибув спецтранспорт і охорона в кількості близько 20 осіб. Юридична служба університету встановила, що розпорядженням Приморської адміністрації від 05.02.21 р. вказано демонтувати бетонний блок за неіснуючою адресою: вулиця Шевченка, 21Б-21В. Отже, розміщення важкої техніки на території студмістечка ОНУ ім. І.І. Мечникова не мало під собою юридичних обґрунтувань. Цей факт був встановлений у присутності поліції, представників студентства, мешканців будинку Шампанського провулку, 2, представників ЗМІ.

Міністерство освіти і науки України тримає ситуацію щодо конфлікту на території ОНУ під постійним контролем та сприятиме університету у відстоюванні інтересів у правовому полі.

С заявлением вуза можно ознакомится по ссылке.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
15:11 28.03.2024
14:20 28.03.2024
13:24 28.03.2024
12:05 28.03.2024
11:59 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.886