ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава МОЗ: в Украине за сутки выявлено 5 804 (антирекорд) новых случая COVID-19, умерло от него 89 человек
11:40 / 09.10.2020
Здравоохранение

ОДЕССА, 09 ОКТЯБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Глава Министерства здравоохранения рассказал на брифинге о ситуации с распространением COVID-19 в Украине и мерах по борьбе с ним.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Министерства здравоохранения Украины.

В сообщении ведомства сказано:

▪️ За минулу добу:

захворіли 5 804 особи;

госпіталізовано 852 особи;

89 летальних випадків;

одужало 2 263 пацієнти.

▪️ За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків COVID-19 зареєстрована в Харківській (630, в т.ч. м. Харків – 475), м. Київ (567 випадків), Одеській (403 випадки), Сумській (330 випадків) та Дніпропетровській (307 випадків) областях.

▪️ Вчора на телепрограмі “Право на владу” обговорювались питання щодо COVID-19. На цю програму не були запрошені представники МОЗ. Крім цього, наша пропозиція долучитися до ефіру була відхилена представниками програми. Щодо деяких заяв, які пролунали в ефірі, то серед них виявилося багато неточностей та відвертих фейків. МОЗ вважає за потрібне відповісти на ті питання, які були підняті під час програми.

▪️ В Україні є 16 компаній, які мають відповідну ліцензію на постачання медичного кисню. Більш того, МОЗ зацікавлене у тому, щоб кількість цих виробників тільки збільшувалась. Наприклад, компанія “Карпатнафтохім” подала документи на отримання ліцензії 30 квітня, вже 7 травня вона отримала відповідну ліцензію Держлікслужби.

▪️ Інформація щодо того, що МОЗ понад пів року не видає ліцензії двом виробникам з Одеси — не відповідає дійсності. Перша компанія — Одеський припортовий завод — взагалі поки не зверталася до МОЗ за отриманням ліцензії, а лише планує це зробити. Другий виробник — компанія “Кріопром” — звернулася до МОЗ тільки 7 жовтня.

▪️ Деякі “експерти” пропонували взагалі скасувати таке поняття, як “медичний кисень”, та дозволити використання технічного кисню. МОЗ цього робити не буде, адже є суттєві відмінності між цими двома видами кисню. Медичний кисень — це лікарський засіб, який використовується для лікування людини, та він має відповідати певним стандартам. Це світова практика. Використання технічного кисню є небезпечним для життя пацієнта. Більш того, він є вибухонебезпечним.

▪️ На початку епідемії, у квітні, в країні була повністю зруйнована система лабораторних центрів. Робилося 200 тестів на добу. Зараз ми робимо 30-35 тисяч ПЛР-тестів на добу. До грудня ми збільшимо цю кількість до 50 тисяч. Такі країни, як Франція, Італія та інші, які роблять зараз велику кількість тестувань, не руйнували свої лабораторні центри, на відміну від України.

▪️ Інформація щодо того, що МОЗ приховує статистику. Це відверта брехня. МОЗ кожного ранку дає об'єктивну статистику. У летальні випадки враховуються також пацієнти, в яких прижиттєво не було діагнозу COVID-19, але після смерті було зроблено ПЛР-тест, що показав позитивний результат. МОЗ також об'єктивно показує кількість заповнених ліжок та публікує цю інформацію на своїх джерелах. На початку медична система була готова забезпечити лише 12 тисяч ліжок, зараз ця цифра становить 37 тисяч ліжок, які готові для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

▪️ Інформація щодо несплати медичним працівникам 300% доплати за роботу з хворими на коронавірус також не відповідає дійсності. Ці кошти виплачуються в повному обсязі кожного місяця. Затримка була лише під час укладання договорів с НСЗУ в кінці квітня, і МОЗ про цю ситуацію оперативно інформував. Крім цього, МОЗ вважає, що заробітна плата всіх медичних працівників повинна бути справедливою. З вересня медпрацівники отримують надбавки до своєї зарплати: 3560 грн — для лікарів, 2500 грн — для середнього медичного персоналу, 1250 грн — для молодшого медперсоналу. Усі ці кошти виплачуються, і на сьогодні лікарням перераховано 1,210 млрд грн. Більш того, вже почалися перерахування для виплати авансу за жовтень.

▪️ МОЗ максимально відкрите для запитань від українців та чесно інформує щодо ситуації у вітчизняній медицині. Це робиться для того, щоб громадяни знали реальний стан справ у медичній галузі.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
17:13 26.04.2024
16:40 26.04.2024
15:47 26.04.2024
14:19 26.04.2024
13:48 26.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.906