ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одесская область, как и вся Украина, в полночь переходит в «желтую зону» карантина
12:32 / 22.09.2021
Здравоохранение

ОДЕССА, 22 СЕНТЯБРЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий провел внеочередное заседание региональной комиссии по вопросам техногенно-экологической безопасности и чрезвычайных ситуаций.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

Во вчерашних сообщениях облгосадминистрации сказано:

Під головуванням Сергія Гриневецького голови Одеської облдержадміністрації, сьогодні, 21 вересня відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Попередньо відбулось засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за результатами якого встановлено з 00 годин 00 хвилин 23 вересня 2021 року «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України.

Обласна комісія заслухала Головного державного санітарного лікаря Одеської області Віталія Гончарова щодо поширення на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19.

«Епідемічна ситуація з COVID-19 в Одеській області продовжує ускладнюватись. Щоденна реєстрація лабораторно підтверджених хворих зросла майже у 9 разів! На початку підйому ми щодоби реєстрували до 40-ка випадків, на сьогодні – до 350. Максимальна кількість хворих за добу була зареєстрована 16 вересня – 530 осіб. За останній тиждень, порівняні з попереднім, рівень захворюваності зріс майже у 2 рази (2370 випадків проти 1189), у тому числі серед дітей – в 2,2 рази (192 проти 87), серед дорослого населення – в 1,9 рази (2178 проти 1102). Також зросла і кількість госпіталізованих – майже у 2 рази, що вказує на важкість перебігу захворювання. Якщо на попередньому тижні до стаціонарів було госпіталізовано 202 хворих, то на минулому вже 408. За останні три місяці більше 90% госпіталізованих із COVID — невакциновані. Зростання захворюваності обумовлене штамом Дельта через його внутрішнє поширення. Область посідає 13 рейтингове місце в країні по рівню захворюваності. У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди старші 60 років, люди із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів» – відзначив Віталій Гончаров.

За словами Директора Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Наталії Одарій-Захар’євої, в Одесі та Одеській області, всі охочі мають можливість безкоштовно обирати вакцини – доступні AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer.

«Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби і рятує життя, але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до організму людини. В області дію центри і пункти вакцинації, щоденно працюють мобільні бригади», — додала Наталія Одарій-Захар’єва.

Всього на 21 вересня 2021 року, з початку епідемії в Одеській області зареєстровано понад 149 тисяч 300 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, у тому числі дітей до 17 років – 6596 (4,4%), медичних працівників – 4277, летальних випадків – 3176, з них 2 дитини та 53 медпрацівника.

В зв’язку з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у закладах освіти Одеської області, те ж запроваджуються карантинні обмеження, які визначені постановою Уряду №1236 від 9 грудня 2020 року (зі змінами).

При «жовтому» рівні епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти дозволено за умови наявності у більш ніж 80% працівників закладу освіти одного з документів, який підтверджує курс однодозної чи дводозної вакцини, або COVID-сертифіката про одужання особи. Ті ж заклади освіти в яких не вакциновано 80% освітян – закриваються.

Станом на сьогодні понад 80% вакцинованих працівників мають лише 403 заклади освіти області, з них в Одесі – 78 шкіл та 85 дитсадків.

Отже, з четверга, 23 вересня, в Одеській області, за інформацією Директора Департаменту освіти Одеської ОДА Олександра Лончака, працюватимуть у звичному режимі виключно ті заклади загальної середньої освіти комунальної форми власності територіальних громад, в яких провакциновано 80% працівників.

«Всі інші заклади освіти, всіх типів і форм власності, не функціонуватимуть. Контроль за дотриманням постанови Кабміну №1236 здійснюватимуть представники Нацполіції і Держпродспоживслужби. Вся відповідальність на керівниках закладів освіти, в тому числі і за збереження життя та здоров’я учасників освітнього процесу. Питання переходу на дистанційне навчання на разі не розглядається» – додав Олександр Лончак.

***

Під головування Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, сьогодні, 21 вересня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До засідання долучилися також голови обласних державних адміністрацій.

Державна комісія заслухала доповідь Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка щодо поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та розглянула питання впровадження в усіх регіонах країни «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

Прем’єр-міністр зауважив, що епідемічна ситуація в країні стрімко погіршується, тому обов’язок держави — захистити життя та здоров’я людей. Водночас він наголосив, що вакцинація на сьогодні є найефективнішим способом протидії COVID-19, і держава забезпечила можливість будь-кому щепитися безкоштовно.

Глава Уряду наголосив, що Кабінет Міністрів змінами до постанови в певному плані також пом’якшив обмежувальні заходи та дозволив працювати закладам господарювання та освіти навіть у «червоній» зоні, але за певних умов.

«Обмеження «жовтої» та «червоної» зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни», — зазначив Прем’єр-міністр. https://www.kmu.gov.ua/news/z-23-veresnya-v-usih-regionah-ukrayini-bude-vstanovleno-zhovtij-riven-epidnebezpeki-rishennya-derzhavnoyi-komisiyi-teb-ta-ns

За результатами засідання Державна комісія ТЕБ та НС вирішила:

— встановити з 00 год. 00 хвилин 23 вересня 2021 р. «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України;

— застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

— головам обласних та міста Києва державних адміністрацій вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Учасники засідання також порушили питання охоплення населення вакцинацією, зокрема вчителів та працівників закладів освіти. Денис Шмигаль зауважив, що в порівнянні з минулим роком захворюваність на COVID-19 серед дітей зростає.

З урахуванням обговорення Державна комісія доручила головам обласних та міста Києва державних адміністрацій вжити заходів до:

— можливості залучення до процесу вакцинації, у тому числі, вчителів та працівників закладів освіти можливостей існуючих пунктів щеплень у закладах освіти;

— забезпечення можливості та організації вакцинації у тому числі вчителів та працівників закладів освіти за допомогою виїзних мобільних вакцинальних сесій у разі відсутності в закладах освіти постійних пунктів щеплень;

— інформування та проактивного запрошення до вакцинації не лише вчителів та працівників закладів освіти, а також їхніх родичів та родичів здобувачів освіти до існуючих пунктів щеплень у закладах освіти та під час роботи виїзних мобільних вакцинальних сесій.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
11:27 20.04.2024
11:25 20.04.2024
11:23 20.04.2024
11:00 20.04.2024
10:47 20.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.866