ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одесской ОГА провел встречу с председателем Миссии ЕС по приграничной помощи Украине и Молдове
09:14 / 16.02.2021
Международные отношения

ОДЕССА, 16 ФЕВРАЛЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий принял Главу Миссии Европейского Союза по приграничной помощи Молдове и Украине (EUBAM) Славомира Пихора.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький зустрівся із головою Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) Славоміром Піхором.

Сергій Гриневецький, перш за все, подякував пану Піхору за ту вагому діяльність, що здійснює Місія у напрямку розвитку й зміцнення українсько-молдовських відносин та національної безпеки.

У своєму слові він наголосив на тому, що Україна та Республіка Молдова історично підтримують двосторонні відносини, які відповідають заявленим інтересам країн та спрямовані на співробітництво й партнерство. Останнім часом це співробітництво активізувалося. Новий Президент Республіки Молдова Майя Санду визначила Україну як стратегічного партнера своєї країни. Саме це бачення зумовило домовленості про економічне співробітництво та згоду глав обох країн про створення ради при президентах, що покликана обговорювати питання подальшого розвитку відносин України та Молдови. Передбачено реалізацію серйозних проєктів, які торкнуться регіонів, і безумовно, Одеської області, зокрема у галузі енергозабезпечення, будівництва доріг і мостів – до речі, всього того, що сприяє створенню комфортних умов пересування громадян.

Також керівник області поінформував про свою зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Русланом Болбочаном та консулом Республіки Молдова в Одесі Іоном Чорним з обговоренням спільних планів.

Пан Славомир Піхор повідомив, що мандат місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні продовжено до листопаду 2023 року. На цей час Місія EUBAM активно діє у напрямку управління кордонами, облаштування пунктів пропуску, зокрема, впровадження системи зчитування номерних знаків та відеоспостереження, а також поінформував про оновлення пунктів пропуску в Рені та Кучургані.

Голова Місії особливо наголосив на питаннях спільного контролю: як приклад – спільний пункт пропуску у Паланці. Такий формат дає значну економію фінансових коштів, сприяє протидії корупції, зміцнює співробітництво між країнами та пришвидшує прохід кордону.

Наразі сторони торкнулися таких актуальних питань, як екологічна безпека (забруднення річки Дністер), міграційні процеси, прийдешній перепис населення на Одещині у контексті проблем самоідентифікації, боротьба із транскордонною організованою злочинністю тощо.

Завершуючи зустріч, голова ОДА запевнив голову Місії EUBAM у намірах подальшого плідного співробітництва, координації спільних дій та всілякого сприяння.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
01:02 19.04.2024
20:13 18.04.2024
18:56 18.04.2024
16:39 18.04.2024
15:11 18.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.945