ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одесской ОГА встретился с Президентом Национального Конгресса промышленников и предпринимателей Молдовы
11:59 / 14.03.2021
Международные отношения

ОДЕССА, 14 МАРТА 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий провел рабочую встречу с Президентом Национального Конгресса промышленников и предпринимателей Республики Молдова Василием Тарлевым.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький провiв робочу зустріч з Президентом Національного Конгресу промисловців і підприємців Республіки Молдова Василем Тарлєвим.

«Україна та Республіка Молдова завжди будували двосторонні відносини, що відповідають заявленим інтересам країн і спрямовані на співробітництво та партнерство. Дуже важливо підтримувати добросусідські, партнерські відносини та діалог між нашими країнами. Одеська область як регiон, що є найбільшим за територiєю в Українi, враховуючи значну протяжність кордону з Республікою Молдова, має величезний потенціал для торгово-економічного співробітництва та зацікавленiсть у поглибленні взаємовигідних зв’язків у всіх сферах та напрямках», – наголосив голова ОДА Сергій Гриневецький, відкриваючи зустріч.

Голова ОДА також поiнформував, що внаслідок адміністративно-територіальної реформи в регіоні відбулося утворення 7-ми нових районів та 91-ï територіальноï громади, 54 з яких є новоутвореними. Окремо Сергій Гриневецький торкнувся питання розвитку туристичного напрямку співробітництва та поглиблення транскордонних зв’язків між Україною та Молдовою. Цьому, зокрема, сприятиме й введення в експлуатацію, наприкінці березня, нової злітно-посадкової смуги Одеського аеропорту.

«Вигідне геополітичне положення Одещини дає нам великий потенціал для поглиблення взаємовигідних відносин у різних сферах. Пріоритетом для нашого регіону є створення комфортних умов для інвесторів – як внутрішніх, так й зовнішніх. Це позитивно вплине на розвиток промисловості та сприятиме модернізації різних галузей економіки, а також оновленню інфраструктури», – зазначив голова ОДА Сергій Гриневецький.

Окремо очільник області виділив пріоритетні напрямки розвитку Одещини, серед яких – будівництво зрошуваних систем, реалізація проєктів у сфері туризму та екології (для цього, зокрема, планується ліквідація стихійних сміттєзвалищ та будівництво мережі сміттєпереробних заводів).

Сергій Гриневецький також наголосив на активнiй реалiзацiï в Одеському регіоні загальнодержавноï Програми Президента Украïни «Велике Будівництво», яка спрямована на відбудування й зведення важливих об’єктiв соціальної та дорожньої інфраструктури.

Окремо голова ОДА повідомив про старт програми Президента України «Велика реставрація», мета якоï – відновлення видатних історичних пам’яток та об’єктів культурної спадщини, що є «магнітами» Одещини. Також Сергій Гриневецький підкреслив, що особливу увагу приділено реконструкції Хаджибейськоï дамбі та очищенню Куяльницького лиману.

Президент Національного Конгресу промисловців і підприємців Республіки Молдова Василь Тарлєв, в свою чергу, подякував за дружню зустріч та підкреслив, що Республіка Молдова готова й надалі підтримувати діалог між нашими країнами та консолідувати зусилля для реалізації спільних завдань.

Також Василь Тарлєв повідомив, що одним з важливих напрямком співробітництва є прискорення вирішення питання щодо будівництва міжнародної траси «Київ – Кишинів», а також реалізація декількох спільних проєктів у галузі енергобезпеки країн. Не менш важливим для Республіки Молдова є спільна робота та координація зусиль у напрямку взаємодії в рамках Організації за демократію та економічного розвитку ГУАМ, до якої входить й Україна.

Окремо Василь Тарлєв додав, що Національний Конгрес промисловців і підприємців Республіки Молдова, який він представляє, зацікавлений у співпраці, а також в об’єднанні різних секторів економіки, розробці та реалізації програм економічного зростання та багатостороннього розвитку соціальної сфери.

«Ми відкриті для співпраці у сферах торгівлі, туризму, будівництва, сільського господарства та високотехнологічного виробництва, а також в інших галузях, що можуть становити для нас взаємний інтерес. Одеська область – це регіон, який не має рівних за потенціалом. Я можу запевнити Вас, що готовий до розширеного діалогу та обговорення будь яких ініціатив, що сприятимуть розширенню партнерства між Одеською областю та Республікою Молдова», – наголосив Сергій Гриневецький.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
19:46 19.04.2024
17:48 19.04.2024
16:56 19.04.2024
15:15 19.04.2024
14:36 19.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.901