ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одесской ОГА встретился с Послом Бельгии в Украине
11:29 / 21.03.2021
Международные отношения

ОДЕССА, 21 МАРТА 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий провел встречу с Чрезвычайным и Полномочным Послом Королевства Бельгия в Украине господином Алексом Ленартсом.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Голова Одеської облдержадміністрації Сергiй Гриневецький провiв робочу зустрiч з Його Високоповажністю Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні паном Алексом Ленартсом, який відвідав Одесу з візитом ввічливості.

У своєму вітальному слові Сергiй Гриневецький висловив щиру вдячність пану Послу за його роботу у напрямку розширення двосторонніх відносин між Україною та Бельгією – країнами, що мають значний потенціал для розвитку торгівельно-економічного та інвестиційного співробітництва.

Сергій Гриневецький наголосив на важливості проведення реформ у сучасній Україні – особливо адміністративно-територіальної та судової, мета якої – створення стабільної та справедливої судової системи. А в результаті проведення децентралізації підвищується значимість окремих регіонів – і це є головним принципом, на якому базується сучасне Європейське співтовариство. Тож, встановлення нових контактів та всебічний розвиток українсько-європейських контактів саме на міжрегіональному рівні – це, на думку Сергія Гриневецького, один з пріоритетів розвитку Одещини.

Головною метою діяльності регіональної влади голова Одеської облдержадміністрації визначив підвищення якості життя та привабливості Одеської області для активного залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій.

Серед ключових пріоритетних питань, що потребують комплексного вирішення і грамотного та зваженого підходу керівник Одеської області відзначив агропромисловий комплекс, особливо відновлення системи зрошення в умовах несприятливих кліматичних змін; сектор екології; розвиток регіональної інфраструктури та туристичної галузі.

Зі свого боку, пан Посол підкреслив важливість та перспективність Одеського регіону для налагодження всебічного міжнародного (міжрегіонального) співробітництва, перш за все, у сферах морегосподарського комплексу та транспортній сферах – беручи до уваги наявність портів в таких містах, як Антверпен, Одеса, Южний, Чорноморськ та Ізмаїл.

Окремо голова Одеської ОДА та пан Посол обговорили питання у сфері культури, зокрема, відновлення будівлі Одеської філармонії (в рамках реалізації Програми Президента України «Велика реставрація») та проведення, в червні VII-го щорічного міжнародного музичного фестивалю «Odessa Classics».

«Я можу запевнити Вас, шановний пане Посол, що готовий до розширеного діалогу та обговорення будь-яких ініціатив, що сприятимуть розширенню партнерства між нашими країнами. Маю шире сподівання, що наша сьогоднішня зустріч сприятиме подальшій плідній комунікації, що призведе до позитивних результатів для обох сторін», – наголосив Сергій Гриневецький.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
11:06 28.03.2024
10:46 28.03.2024
10:33 28.03.2024
10:06 28.03.2024
09:34 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.911