ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В Одессе проходят Дни Польши
16:25 / 23.06.2021
Международные отношения

ОДЕССА, 23 ИЮНЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — С 21 по 24 июня в Одессе Генеральным Консульством Республики Польша при поддержке местных властей, общественности и бизнеса проводятся Дни Польши.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Департамента культуры и туризма Одесского городского совета.

В рамах мероприятий Дней Польши Центральную городскую библиотеку им. Ивана Франко посетили Генеральный консул Республики Польша в Одессе Катажина Солек с коллегами с подарками от библиотекарей города Краков. Книги известных польских писателей разных жанров на польском языке были переданы библиотекарям Одессы. Библиотека им. Ивана Франко получила также десять плакатов известного польского писателя, иллюстратора, графика и плакатиста Богдана Бутенко.

После обмена подарками польские гости обсудили с руководством библиотеки им. Ивана Франко будущие планы сотрудничества, участия в совместных проектах и мероприятиях.

В официальной справке горсовета о Днях Польши в Одессе сказано:

Цей проєкт реалізується Генеральним Консульством Республіки Польща в Одесі за підтримки Закордонного осередка Польської туристичної організації у Києві та «КредоБанку», а також за співпраці з Національно-культурним товариством поляків «Польська нота», Одеським ім. А. Міцкевича відділенням Спілки поляків в Україні та Одеською національною науковою бібліотекою.

Впродовж чотирьох днів мешканці Одеси та гості міста й регіону зможуть взяти участь у низці заходів, що презентують польську культуру, історію, переваги й потенціал сучасної Польщі.

Цей проєкт також має об’єднати поляків та осіб польського походження, що проживають в Одесі та на Півдні України.

Сполучною ланкою, що пов’язуватиме різні заходи цьогорічних Днів Польщі, буде постать генерала Маріуша Заруського – великого поляка, патріота, вихователя юнацтва, якого називали генералом гір і морів. Маріуш Заруський народився на Поділлі, жив і вчився в Одесі, де народилася його любов до моря й мореплавства. Цій особистості буде присвячений квест – міська гра «Життя в Одесі. Стежками Маріуша Заруського», в якій візьме участь понад 100 осіб, переважно молодь з польських організацій Одеської області.

Генеральне Консульство Республіки Польща в Одесі разом з Гданським відділенням інституту національної пам’яті з цієї нагоди підготувало виставку українською мовою, яка буде представлена в будинку Одеської національної наукової бібліотеки.

Також у Зеленому театрі відбудеться прем’єра біографічного фільму «Маріуш Заруський. Патріот, закоханий у море», створеного Одеським ім. А. Міцкевича відділенням Спілки поляків в Україні.

Під час Днів Польщі за співпраці з Одеською національною науковою бібліотекою також буде реалізовано черговий етап проєкту «Польська полиця». У рамках проєкту до 26 бібліотек у різних регіонах України потрапить разом понад 1200 книжок польських авторів польською мовою і в українських перекладах.

22 червня у Зеленому театрі відбудуться концерти музичних колективів польської спільноти, мастер-класи з рукоділля, ігри та розваги для усієї родини. Буде також нагода виграти цікаві призи у конкурсах і вікторинах, присвячених Польщі. Крім того, можна буде побачити чудову виставку, яка представлятиме туристичні принади й культурні перлини Польщі.

Під час Днів Польщі й водночас у рамках міжнародного фестивалю «Июнь-Фольк-Фест» 24 червня в Одесі виступить Кароліна Ціха – мультиінструменталістка, вокалістка й композиторка, зачарована традиційною музикою національних меншин північно-східної Польщі. У 2015 році вона потрапила до офіційного відбору на WOMEX – найбільшого у світі фестивалю етнічної музики. Зі своєю музикою вона відвідала кілька десятків фестивалів у Європі, Азії та Америці. Разом із «Компанією» вона здобула Гран-прі та приз глядацьких симпатій на фольклорному фестивалі Польського радіо «Нова традиція».


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
17:08 29.03.2024
16:42 29.03.2024
16:33 29.03.2024
15:48 29.03.2024
15:13 29.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.904