ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В торжествах по случаю 200-летия Болграда принял участие Министр иностранных дел Болгарии
11:42 / 27.08.2021
Международные отношения

ОДЕССА, 27 АВГУСТА 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Министр иностранных дел Болгарии Светлан Стоев и председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий приняли участие в торжественных, посвященных 200-летия Болграда.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщениях облгосадминистрации сказано:

З нагоди 200-ї річниці від дня заснування Болграду, місто відвідали Міністр закордонних справ Республіки Болгарія Свєтлан Стоєв і голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Офіційна зустріч Свєтлана Стоєва, з керівництвом Одеської області, Болградського району та міста Болград, відбулась в «Болградській гімназія ім. Г.С. Раковського», де пройшло обговорення подальшої підтримки болгарської діаспори, яка проживає в Болградському районі та підтримки саме Болградської гімназії ім. Г.С. Раковського, в рамках співпраці між Міністерствами освіти обох країн.

Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький, вітаючи пана Міністра на Одещині відзначив, що наш регіон є поліетнічним краєм, де мирно проживають 133 нації і народності.

«Сьогодні ми маємо тісні зв’язки з багатьма країнами світу; в Одесі діє 25 дипломатичних установ, чотири постійних представництва міжнародних організацій і це більше навіть, ніж в деяких країнах. На території області – понад 180 національно-культурних організацій. Протягом 22 років діє Рада представників національно-культурних товариств Одещини. В це різнобарв’я націй гармонічно вписується і одна з найбільших діаспора – болгарська! На Одещині проживає понад 155 тисяч болгар. В 2002 році Одещина офіційно, на європейському рівні, на Парламентській асамблеї Ради Європи, була визнана лабораторією міжнаціональних відносин. МИ намагаємось цей статус підтримувати і сьогодні» – сказав Сергій Гриневецький.

Окрім цього голова Одеської ОДА поінформував Міністра закордонних справ Республіки Болгарія Свєтлана Стоєва і членів болгарської делегації, про реалізацію Національної Стратегії розвитку та програми Президента «Велике Будівництво» на Одещині.

«Програма Президента України «Велике будівництво» полягає у масштабній розбудові якісної інфраструктури. Відповідно до Програми в одеському регіоні відбувається розбудова транспортної і логістичної інфраструктури, будівництво шкіл та дитячих садочків, медичних осередків та спортивних об’єктів, мостів і доріг державного і місцевого значення. Загальний обсяг коштів, які планується спрямувати на реалізацію Програми – 563,2 млн грн. Вкрай важливим для розвитку регіону та зміцнення його інвестиційного потенціалу є реконструкція міжнародного аеропорту «Одеса» та відновлення діяльності міжнародного аеропорту «Ізмаїл». В рамках «Великого будівництва» відкриваємо нові приймальні відділення та оснащуємо сучасним медичним обладнанням, здійснюємо капітальні та поточні ремонти. Так, відбудовано 10 приймальних відділень та 18 нових амбулаторій» – відзначив Сергій Гриневецький.

Для Болградського району, і для інших районів української Бессарабії вкрай важливою є реалізації проекту з будівництва зрошуваних систем, робота паромної переправи Орловка-Ісачка, відновлення якісного водопостачання, збереження традицій та залучення інвестицій в галузях виноградарства та виноробства.

«Метою цих зрушень має стати створення прогресивної конкурентоздатної на вітчизняному, і навіть світових ринках інноваційної бессарабської продукції. Бо ми всі розуміємо, що чинником підвищення рівня життя, економічної, соціальної й екологічної безпеки людей може бути тільки якісна продукція. Регіональні виробники мають більше уваги приділяти оцінці рівня якості продукції, що випускається та послуг, що надаються» – додав голова Одеської ОДА.

Важливим, на думку Сергія Гриневецького, є і багаторічні двосторонні зв’язки та відносини між Україною і Болгарією, які можна використовувати ще більш ефективно, аби тим самим пришвидшити темпи реалізації декотрих проєктів саме в Болградському районі для збільшення регіонального валового продукту.

«Дуже показовим є те, що на святкування 200-річчя Болграду до нас, в Одеську область, завітала така поважна болгарська делегація аби засвідчити свою повагу і відданість всім тим традиціям, які так старанно збережені і примножуються у нас. Я переконаний, що найкращими дипломатами, в усі часи, були культура і мистецтво. То ж, якщо ми і надалі будемо підтримувати культуру і мистецтво та зберігати традиції, ми – будемо бачити перспективи!» – сказав Сергій Гриневецький.

***

Місто Болград на Одещині – має неофіційний статус “столиці” не тільки бессарабських болгар, а й всієї болгарської діаспори в Україні. Цьогоріч Болград одночасно відзначив 30-річчя Незалежності України, 200-річницю від дня заснування і День звільнення міста від фашистських загарбників.

З нагоди ювілею до Болграду з робочим візитом прибула офіційна делегація з Болгарії на чолі з міністром закордонних справ Республіки Болгарія Світлану Стоєв і голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Біля будівлі Центру культури і дозвілля гостей Болграду зустрічали колоритні артзони “Музею під відкритим небом” і колоритні автентичні подвір’я гагаузів і болгар-переселенців.

В самому ж Центрі культури та дозвілля відбулись урочисті збори в рамках, привітав усіх з 200-річчя Болграду голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

«Якщо переглянути історію, то можна побачити, що за минулі сто років Болград побував у чотирьох державах, але при цьому місто зберегло свій стрижень, свій характер, свою культуру, свою відданість своїй землі, бо саме тут 200 років тому розбудовували своє життя переселенці-болгари, пращури нинішніх мешканців Болграду! Вітаючи всіх з ювілеєм хочу подякувати болградцям за самовіддану працю, за збережену унікальність. Сьогодні, в умовах адміністративно-територіальної реформи, Болград перетворився на один з найкрупніших райцентрів Одещини. Тому ми спільно, і обласна, і районна, і міська влада маємо реалізовувати Стратегію розвитку цього прекрасного краю, яка зосереджена на Стратегіях людського розвитку, економічної безпеки. В рамках програми Президента «Велике Будівництво» ми маємо плани і наміри чимало вкладати в розбудову інфраструктури саме Болградського району. Це – і реалізації проекту з будівництва зрошуваних систем, і відновлення якісного водопостачання, і переробка, і збереження традицій та залучення інвестицій в галузях виноградарства та виноробства, і екологія, і сміттєпереробка, одним словом все те, що створює якість життя!» – сказав у своєму вітальному слові голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

З нагоди свята голова Одеської ОДА вручив Почесні грамоти облдержадміністрації представникам різних сфер діяльності Болграду.

У день ювілею міста, на сцені Болградського Центру культури та дозвілля, відбулась презентація гімну Болграда, авторами якого стали композитор Володимир Шевченко і поетеса Марія Стоянова.

А Звання Почесного громадянина міста Болграда, у 2021 році, присвоєно трьом городянам: Володимиру Куемжі (посмертно), Івану Ненову і Віктору Нотевському.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
00:28 29.03.2024
19:10 28.03.2024
19:07 28.03.2024
18:40 28.03.2024
17:16 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.896