ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одесской ОГА встретился с Послом Таиланда
09:20 / 13.09.2021
Международные отношения

ОДЕССА,13 СЕНТЯБРЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий провел встречу с Чрезвычайным и Полномочным Послом Королевства Таиланд в Республике Польша (по совместительству в Украине) Четтапханом Максампханом.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Таїланд в Республіці Польща (за сумісництвом в Україні) Четтапханом Максампханом.

В першу чергу голова Одеської ОДА поінформував пана Четтапхана Максампхана про хід реформ, зокрема реформу децентралізації і земельну. Керівник області презентував як на Одещині відбувається потужна реалізація програми Президента “Велике Будівництво”.

Окрім цього, Сергій Гриневецький відзначив, що впродовж останніх років Таїланд є одним з головних торговельних партнерів України у регіоні Південно-Східної Азії. Головними товарними позиціями українського експорту впродовж багатьох років є зернові культури, продукти переробки харчової промисловості, а цьому Одеська область з впевненістю займає лідируючі позиції.

Так в Одеській області працюють підприємства, які експортують до Таїладну соняшниковий шрот, просо, плоди коріандру. Та й в взагалі, до пандемії Україна, у 2019 році, стала найбільшим імпортером зернових до Таїланду. Зокрема, за підсумками 2019 року Таїланд посів 9-те місце серед 15-ти країн, до яких найбільше зріс експорт товарів з України. Також Таїланд займав 32-у позицію серед країн за обсягом українського експорту у 2019 році, випередивши низку країн Азії та ЄС.

«Відтак, робота Одеської облдержадміністрації, на економічному напрямку зосереджена на зусиллях із промоції українських і безпосередньо одеських товарів та послуг серед урядових та ділових кіл Таїланду, наданні сприяння в налагодженні співробітництва і партнерства між українським та тайським бізнесом» – відзначив Сергій Гриневецький.

Голова Одеської облдержадміністрації поінформував Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Таїланд в Республіці Польща (за сумісництвом в Україні) Четтапхана Максампхана про те, що нині пріоритетними напрямками розвитку Одещини є будівництво зрошувальних систем, розвиток транспортно-логістичної інфраструктури, покращення медичної, освітної та спортивної інфраструктури, ліквідація стихійних сміттєзвалищ та будівництво мережі сміттєпереробних заводів. До того ж, за словами Сергія Гриневецького, триває діджиталізація області, підвищується енергоефективність та енергонезалежність Одещини, відбувається реалізація проєктів у сфері туризму та екології.

«Я впевнений, що Україна та Королівство Таїланд мають значний потенціал для двосторонньої співпраці у сферах торгівлі, туризму, будівництва, сільського господарства і високотехнологічного виробництва, а також в інших галузях, що можуть становити для нас взаємний інтерес. Запевняю Вас, що Одеська облдержадміністрація, яку я очолюю, готова до розширеного діалогу та обговорення будь яких ініціатив, що сприятимуть розширенню партнерства між Одеською областю та Королівством Таїланд» – сказав Сергій Гриневецький.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
00:28 29.03.2024
19:10 28.03.2024
19:07 28.03.2024
18:40 28.03.2024
17:16 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.901