ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Ректор ОНУ им. И. И. Мечникова встретился с делегацией одного из ведущих университетов Латвии
14:35 / 01.10.2021
Международные отношения

ОДЕССА, 01 ОКТЯБРЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Ректор Одесского Национального университета имени И.И.Мечникова Вячеслав Труба встретился с делегацией Вентспилсского университета, которую возглавил ректор вуза — профессор Карлис Креслиньш.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом сообщается на Фейсбук-странице «Новости Одесского университета».

В сообщении вуза сказано:

Ректор ОНУ Мечникова професор Вячеслав Труба зустрiвся з з делегацією Вентспілського університету.

Делегацію одного з провiдних унiверситетiв Латвії очолів ректор професор Карліс Кресліньш.

Одеський та Вентспілський університети мають успішну історію співробітництва у науковій діяльності, насамперед в сфері астрономії.

Ректор Вячеслав Труба наголосив, що університет докладає багато зусиль для підтримання та розвитку обсерваторії ОНУ, якої в цьому році виповнюється 150 років. Ректор Карліс Кресліньш виказав зацікавленість в поширенні співробітництва з ОНУ й на інші сфери, зокрема комп’ютерну науку, філологію, економіку та менеджмент. Ректор ОНУ відзначив сильні позиції університету в цих сферах та запропонував сприяти поглибленню такого співробітництва, з урахуванням можливостей та обмежень, які існують в умовах пандемії.

Директор Міжнародного радіоастрономічного центру Вентспілського університету Олексій Клоковс відзначив поширення досвіду співпраці в сфері астрономічних досліджень на європейському рівні та залучення наукових та освітніх проєктів партнерів з інших європейських країн.

Директор НДІ «Астрономічна обсерваторія» ОНУ імені Мечникова професор Сергій Андрієвський виказав впевненість в можливості розвитку подальшого співробітництва. Провідний науковий співробітник Владіслав Безруковс розповів про формати спільної діяльності, які існують у Вентспілському університеті, включаючи літні школи, проєкти для Європейської космічної агенції, гостьові лекції. Проректор з міжнародного співробітництва Андрій Смітюх окреслив можливості розвитку спільних магістерських програм під егідою Erasmus+.

Аби закріпити прагнення обох сторін до розширення спільної діяльності в сфері освіти й науки ректори університетів підписали «Меморандум про Співробітництво» та виказали взаємну повагу та готовність до спільної роботи.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
13:20 29.03.2024
13:15 29.03.2024
13:08 29.03.2024
11:47 29.03.2024
10:36 29.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.941