ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одеської ОДА взяв участь в презентації Фонду «Партнерство за сильну Україну»
17:22 / 03.02.2022
Международные отношения

ОДЕСА, 03 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький в онлайн-режимі долучився презентації Фонду «Партнерство за сильну Україну», яка відбулась в Кабінеті Міністрів України.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської ОДА.

В повідомленні облдержадміністрації сказано:

Сьогодні, в Кабінеті Міністрів, за участі представників посольств Великобританії, Канади, Швеції, Швейцарії та США та інших міжнародних партнерів, відбулася презентація Фонду «Партнерство за сильну Україну». В онлайн режимі, до учасників заходу, долучився і голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Згадана ініціатива є спільною багаторічною програмою Уряду України та п’яти фінансуючих партнерів, а саме Великої Британії, Канади, Швеції, Швейцарії та США. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України стане ключовим органом центральної влади, що забезпечуватиме синергію у впровадженні державних політик та імплементації проектів Фонду «Партнерство за сильну Україну».

«Метою діяльності Фонду є підтримка довгострокового сталого розвитку громад, які постраждали від порушення Росією міжнародного права та прав людини в Україні, запобігання подальшій ескалації, підвищення стійкості цих громад у східних та південних областях України й підготовка до плавної і безперешкодної соціальної, економічної та політичної реінтеграції територій, які тимчасово не контролює український Уряд. Очікується, що результатом роботи Мінреінтеграції та партнерів Фонду стане отримання Україною вищої стійкості до нестабільності й конфлікту та готовності до поступового соціального, економічного і політичного переходу після досягнення політичного врегулювання поточної безпекової ситуації» – зазначила Віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук.

Окрім цього Ірина Верещук зазначила, що фонд має на старті 35 млн фунтів для перших проектів, які будуть спрямовані на громади, їхню стійкість, людей, які потребують підтримки і держави, і міжнародної спільноти.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс відзначила, що Велика Британія зробить у фонд внесок обсягом 11,5 млн фунтів стерлінгів протягом 3 років.

«Я сподіваюся, що цей фонд заповнить прогалину в підтримці України, і ми зможемо реагувати швидко, гнучко на потреби, які з’являтимуться в українців у таких важких обставинах, спричинених російською агресією проти України», – сказала Міністр іноземного розвитку та співробітництва Швеції Матильда Ернкранц.

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін повідомила, що США через USAID мають намір збільшити свій внесок у фонд з 5 до 10 млн доларів.

«Мій уряд непохитно підтримує сильну, успішну Україну, в межах якої існує безпека. Цей проект забезпечує важливий шлях до цієї мети. Ви маєте повну підтримку мого уряду, мою і всієї команди посольства США в Києві, щоб утілити це в життя», – заявила Крістіна Квін.

Посол Канади в Україні Лариса Галадза наголосила, що Канада надає до фонду від 10 до 15 млн канадських доларів, щоб стримати ескалацію.

«Ми об’єднуємося з національними, регіональними місцевими установами, а також із громадянським суспільством, щоб зосередитися на потребах людей, їхніх громад, вибудувати довіру й соціальну згуртованість», – пояснила Галадза.

«Наше партнерство спрямоване переважно на надання українцям у найбільш уражених регіонах коштів для консолідації своєї громади й побудови майбутнього, що базується на цінностях свободи та демократії – цінностях, які мають превалювати в усій Україні в межах її міжнародно визнаних кордонів. Безпека і стабільність України – це наша безпека і стабільність», – додав у своєму виступі Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд.

Під час презентації Фонду відбулося офіційне підписання меморандуму про партнерство між Урядом України та представниками п’ятьох країн-партнерів.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
16:29 24.04.2024
15:18 24.04.2024
14:33 24.04.2024
13:03 24.04.2024
12:38 24.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.911