ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




УДП плідно працює в Румунії над розширенням горизонтів співробітництва
18:55 / 21.10.2022

ОДЕСА, 21 ЖОВТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Досягнута рамкова домовленість Українського Дунайського пароплава з TTS GROUP S.A. щодо можливості здійснення перевалки на рейдових стоянках порту Констанца.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Одеській області.

У повідомленні підприємства сказано:

Делегація УДП розпочала чергову робочу поїздку до Румунії. Наразі діяльність УДП найбільше пов’язана з саме цією країною. Понад половина вантажів цього року доставлена нашими суднами у румунські порти. І ми зацікавлені у пошуку в Румунії нових можливостей, проєктів та надійних партнерів.

Перша зустріч відбулася з представниками румунської TTS GROUP S.A.

Група компаній володіє найбільшим річковим флотом на Дунаї, який налічує майже півтисячі суден (800 тис тонн). У TTS власні термінали у Констанці та 7 річкових портах Дунаю. Групі компаній також належать 8 плавкранів.

Партнери підтвердили можливість здійснення перевалки на рейдовій стоянці Констанци за схемою баржа-судно, УДП отримала відповідні цінові пропозиції.

Рейдова перевалка дозволить УДП значно пришвидшити обертання флоту. Адже очікування в черзі на розвантаження у терміналі порту зазвичай забирає занадто багато часу.

Але найголовніше, УДП зможе пропонувати власникам вантажів (українським аграріям або трейдерам) увесь логістичний ланцюжок «під ключ» – від перевалки в річковому порту до завантаження на морські судна (невдовзі в УДП з’явиться власна перевалка, але про це згодом).

Нова логістична модель УДП успішно конкурує з прямими відправками морських суден з Ізмаїлу. Адже українські річкові порти не можуть обслуговувати судна великого тоннажу, які здатні заходити у Констанцу.

Під час перемовин з представниками TTS GROUP S.A. також обговорили перспективи інших напрямків взаємодії. У групи компанії величезна база вантажів, яка навіть більше, ніж провізна спроможність флоту. Це відкриває можливості для кооперації з партнерами.

***

Делегація УДП під час робочої поїздки до Румунії провела зустріч з послом України Ігорем Прокопчуком в Бухаресті . Було обговорено низку проблем, з якими стикається УДП за кордоном.

Перш за все, це так звана проблема «третього прапору». Для перевезень вантажів з Румунії в країни ЄС українському флоту потрібен додатковий дозвіл. В середньому процедура займає 1-3 доби. Протягом тривалого часу УДП вимагає скасування п.5 та п.6 постанови №22/1999 румунського законодавства. Вважаємо їх дискримінаційними по відношенню до України. 8-11 листопада відбудеться засідання юридично-фінансової групи Дунайської комісії, де представники УДП будуть знову піднімати це питання. Просимо наше посольство у Румунії сприяти вирішенню проблеми.

Друга проблема – адаптація Регістру судноплавства України до міжнародних вимог та визнання його країнами ЄС. Нашій країні потрібен час для імплементації відповідного стандарта ES-TRIN в національне законодавство та завершення всіх необхідних процедур. Тому УДП просить ДК погодити перехідний період до 31.12.2026 року. Протягом цього терміну українському флоту не будуть висуватись додаткові вимоги, пов’язані з судновими свідоцтвами.

Делегація заручилась підтримкою нашого посольства у вирішенні питання отримання правовстановлюючої документації на будівлю УДП в Румунії. Вже маємо гіркий досвід в інших країнах, коли права та активи пароплавства намагалися вкрасти. Тому будемо вдячні МЗС за допомогу.

Під час зустрічі обговорювалася і тема розвитку логістики між Україною та Румунією. Зокрема, перспективи організації пасажирських перевезень з Ізмаїлу до румунських портів, а також можливості використання понтонів УДП для створення додаткових поромних переправ між нашими країнами.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
12:20 28.04.2024
12:18 28.04.2024
12:16 28.04.2024
12:11 28.04.2024
12:06 28.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.908