ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одещину відвідав Посол Швейцарії
17:04 / 04.11.2022

ОДЕСА, 04 ЛИСТОПАДА 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко зустрівсі з Послом Швейцарської Конфедерації в Україні.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОДА.

У повідомленні облвійськадміністрації сказано:

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Швейцарської Конфедерації в Україні Клодом Вільдом. Сторони обговорили підтримку Швейцарії по відновленню України, і зокрема, Одеської області.

Клод Вільд зазначив що і швейцарський Уряд, і бізнес активно підтримують Україну на економічному та соціальному фронтах, що є надзвичайно важливим.

«Своєю стійкістю та мужністю ви даєте усім нам урок протистояння та сили в боротьбі за незалежність своєї країни. Ви — платите своєю кров’ю за європейську цивілізацію. Тому Швейцарія цілком на стороні України» — наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні.

В свою чергу, Максим Марченко подякував Клоду Вільду за допомогу та підтримку, яку надає Швейцарія, а також запропонував обговорити низку конкретних проєктів щодо відновлення об’єктів Одещини, які постраждали в наслідок ракетних ударів.

«Внаслідок військової агресії росії проти України, Одеська область стала домівкою для внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій України та великим логістичним і гуманітарним хабом для здійснення адміністративного управління, гуманітарного кризового реагування та ресурсною базою для Півдня України, зокрема й для Миколаївської та Херсонської областей. В регіоні зберігся кадровий експертний потенціал та ресурсна спроможність для відновлення Одеської області та надання підтримки сусіднім регіонам. То ж будемо вдячні Вам за подальшу підтримку декількох важливих проєктів для їх спільної реалізації» — сказав Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

Ключовим пунктом розмови стала розробка плану відновлення, відбудови та розвитку Одеської області в воєнних та повоєнних умовах.

«Наша мета, з Вашою підтримкою, знайти і відпрацювати ефективні рішення для якнайшвидшого відновлення найважливіших економічних та соціальних процесів, забезпечення стійкого економічного та соціального зростання регіону. Окремою складовою буде стимулювання приватних інвестицій та підприємництва; підтримка малого та середнього бізнесу; відновлення та модернізація житла та соціальної інфраструктури і найголовніше – відновлення пошкоджених об’єктів внаслідок збройної агресії росії на території Одеської області» — додав Максим Марченко.

Окремо торкнулись і планів щодо проведення Всесвітньої виставки «Експо — 2030» в Одесі, що теж може стати важливим кроком у відновленні країни. В цьому контексті Клод Вільд наголосив, що план Маршала по відновленню України вже обговорюється на найвищому політичному рівні в багатьох країнах-партнерах, і Одеса має бути обов’язково включена до цього плану та стати своєрідним інвестиційним хабом. А проведення «Експо – 2030» саме в Одесі пришвидшить розвиток регіону на десятиліття вперед.

Сторони також домовились про подальшу активну співпрацю та активізацію роботи щодо реалізації запропонованих проєктів не лише в економічній площині, а й в проєктах із діджиталізації і методичному напрямку зокрема, проведення швейцарськими експертами стажування та навчання для державних службовців області.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
12:20 28.04.2024
12:18 28.04.2024
12:16 28.04.2024
12:11 28.04.2024
12:06 28.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.170