ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Президент України та Прем’єр-міністр Данії відвідали Одесу й Миколаїв
13:08 / 31.01.2023

ОДЕСА, 31 СІЧНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Володимир Зеленський у ході візиту до Одеси заявив, що ворог прагне реваншу, але ми впевнені в нашій армії та чекаємо потужних рішень від партнерів.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Офіс Президента України».

У своєму зверненні Володимир Зеленський сказав:

Україна та наші партнери робитимуть усе необхідне, щоб наміри Росії перейти до нового етапу наступу з метою реваншу зазнали невдачі. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ за результатами переговорів із Прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен в Одесі.

«Я думаю, що Росія дуже хоче якогось великого реваншу. Думаю, вона його почала. І я думаю, що їм не вдасться забезпечити своє суспільство якимось переконливим позитивним результатом у наступі. Я впевнений у нашій армії. Ми будемо їх усіх потроху зупиняти, розбивати й готувати свій великий контрнаступ», – наголосив Глава держави.

Як зазначив Президент, не припиняються спроби Росії досягти успіху в цій війні, зокрема на Донецькому напрямку, і цей процес постійно посилюється.

«Щодня в них або нові групи кадрових військових, або ми бачимо збільшення кількості «вагнерівців». Усю цю інформацію наші військові обробляли. І запит до партнерів щодо посилення нашої армії ґрунтувався саме на цій інформації», – розповів він.

За словами Володимира Зеленського, Україна детально аналізує всі наявні дані та звертається до партнерів по відповідну підтримку.

Глава держави відзначив позитивні результати нещодавньої зустрічі у форматі «Рамштайн», але наголосив на важливості того, щоб відповідні рішення були вчасними.

«Тому що іноді хороші рішення, коли уповільнюються, в результаті стають слабкими», – переконаний він.

Як повідомив Президент, тривають переговори щодо формування танкової коаліції, і через величезну кількість наявних викликів часу на довгі роздуми немає.

«Нам потрібні рішення. Ми хотіли б залучити якомога більше країн до танкової коаліції, щоб мати успіхи на полі бою. Втім, це справді доволі складне питання, бо іноді ситуація залежить не від одного рішення, а від кількох. Деякі країни можуть забезпечити підготовку, деякі можуть дати боєприпаси. Нам треба працювати разом», – пояснив Володимир Зеленський.

Зокрема, він висловив сподівання на позитивні рішення щодо постачання танків з боку Данії у найближчому майбутньому.

Зі свого боку Метте Фредеріксен зазначила, що з початку війни її країна заявила, що підтримуватиме Україну всім необхідним, і довела на практиці, що є для України справжнім другом.

«Звичайно, танки – це те, що ми сьогодні обговорювали. Ми нещодавно передали Україні артилерійські системи. Але танки також потрібні. Ми говорили про різні теми, які важливі для України зараз і на майбутнє, зокрема про танки», – сказала Прем’єр-міністр.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
12:20 28.04.2024
12:18 28.04.2024
12:16 28.04.2024
12:11 28.04.2024
12:06 28.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.155