ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Наслідки російських атак по Одещині оглянула представниця Офісу прокурора МКС Бренда Голліс
13:08 / 11.06.2024

ОДЕСА, 11 ЧЕРВНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Генеральний прокурор України Андрій Костін та керівниця розслідуваннями міжнародних злочинів, вчинених в Україні, від Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду Бренда Голліс побували в Одеській області.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

В повідомленні прокуратури сказано:

Разом з керівником Одеської обласної прокуратури Ігорем Домущеєм вони оглянули місця російських обстрілів. Це цивільні об’єкти — житлові будинки, енергетичні об’єкти, портова інфраструктура. Оглянули також і пошкоджені об’єкти культурної спадщини.

На території регіону з початку повномасштабної агресії росії проти України задокументовано та розслідується 299 фактів обстрілу об’єктів цивільної та критичної інфраструктури міста Одеси та Одеської області.

Наразі відомо про загибель 115 цивільних, серед них 10 дітей. Знищено та пошкоджено понад 8000 житлових квартир, приватних будинків, навчальних закладів, закладів громадського харчування, баз відпочинку в прибережній зоні, складських приміщень підприємств та господарств, торгівельних павільйонів у прибережній зон, торговий комплекс «7 км», а також десятиповерхова будівля бізнес-центру.

Значно пошкоджено Одеський Спасо-Преображенський кафедральний собор, будівлі Свято-Іверського чоловічого монастиря та понад 30 будівель у м. Одесі, які є пам’ятками архітектури ХIX-XX сторіччя.

Внаслідок російської агресії в Одесі та на Одещині зафіксовано 21 масований обстріл портової та аграрної інфраструктури. 6 осіб загинули, 30 отримали поранення. Атак зазнали не лише великі порти, такі як в Одесі, Чорноморську та Південному, а також всі порти на Дунаї-Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ та Білгород-Дністровський.

В Одесі Генпрокурор провів нараду за участі Бренди Голліс, начальника Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрія Бєлоусова, керівництва обласної прокуратури, обласних управлінь Нацполіції України та СБУ.

Андрій Костін наголосив на важливості забезпечення правоохоронцями якісного збору доказів воєнних злочинів. Він запевнив, що команда МКС матиме максимальну підтримку у забезпеченні доступу до місць вчинення воєнних злочинів, матеріалів національних розслідувань.

Генпрокурор назвав важливим, що представниця Офісу прокурора МКС Бренда Голліс мала можливість на власні очі пересвідчитися, що агресор наносить масові атаки на об’єкти цивільної інфраструктури Одеської області — житлові будинки, портову інфраструктуру, об’єкти енергетики, релігійні споруди. Крім того, неодноразово об’єктом нападу була центральна частина міста Одеси, які перебуває під захистом ЮНЕСКО.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

В Україні з'явилася дитяча книга про дихання “Фух і Дмуха”, що вчить дбати про власний емоційний стан
Книжка допомагає дітям від 6 років та їхнім батькам опановувати дієві дихальні вправи, які відіграють важливу роль у формуванні фізичного та ментального здоров'я. Історія про “Фух і Дмуха” написана Яриною Завадович спільно з дитячою психологинею Наталією Пашко за ініціативи бренду Kite. Ілюстрації до книги розробив митець і графічний дизайнер Олесь Дерега. Книга вийшла у молодому українському видавництві Onde Publishing.

Останні новини:
17:18 26.06.2024
16:09 26.06.2024
15:45 26.06.2024
14:08 26.06.2024
13:39 26.06.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.919