ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Зловмисники виробляли підробні документи на суму близько 5 млн грн на місяць
17:27 / 16.05.2022
Зловмисники виробляли підробні документи на суму близько 5 млн грн на місяць

ОДЕСА, 16 ТРАВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Кіберполіція Одещини викрила групу зловмисників у виготовленні підроблених документів державного зразка.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті кіберполіції Національної поліції України.

Схему виготовлення та збуту фейкових документів викрили кіберполіцейські Одещини спільно зі слідчими Головного управління обласної поліції.

До складу злочинного угруповання входило 12 осіб. Правопорушники у соцмережах, месенджерах та на різних вебресурсах пропонували клієнтам виготовлення підроблених документів. «Спеціалізувалося» угруповання на водійських посвідченнях, свідоцтвах про реєстрацію транспортних засобів, медичних довідках для водіїв та нотаріальних довіреностях.

Вартість послуг становила від 4-х до 9-ти тисяч гривень. Щомісячні орієнтовні прибутки фігурантів становили близько 5 мільйонів гривень. Зароблене зловмисники конвертували у криптовалюту.

Правоохоронці провели понад 20 обшуків та вилучили обладнання, необхідне для виготовлення фіктивних документів, близько 500 «заготовок» для майбутніх підробок, банківські та сім-картки, голограмні стрічки, три автомобілі та близько 1,5 мільйона гривень готівкою.

Також під час обшуків поліцейські вилучили готові до продажу підроблені документи.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 3 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Чотирьом фігурантам уже оголошено про підозру. Трьох організаторів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам угруповання.

Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Одеської області.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
16:25 28.03.2024
16:14 28.03.2024
15:11 28.03.2024
14:20 28.03.2024
13:24 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.874