ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОНУ імені І. І. Мечникова провів актуальний та потужний міжнародний науковий форум
13:08 / 27.09.2024
Освіта

ОДЕСА, 27 ВЕРЕСНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – На базі Одеського національного університету імені І. І. Мечникова проведено конференцію «Моделі міждисциплінарних та міжгалузевих освітніх програм в умовах воєнного стану: виклики та варіанти впровадження».

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це повідомляється на Фейсбук-сторінці «Новини Одеського університету».

У повідомленні ОНУ сказано:

ПЕРЕМАГАТИ ЗНАННЯМИ: IV МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ З РОЗВИТКУ ОСВІТНИХ ПРОГРАМ

📍 В ОНУ імені Мечникова відбулась IV міжнародна конференція «Моделі міждисциплінарних та міжгалузевих освітніх програм в умовах воєнного стану: виклики та варіанти впровадження». Подія стала потужною платформою для обговорення інноваційних підходів у системі освіти України.

🤝 Організаторами конференції, що вiдбулася 21 вересня, стали провідні навчальні заклади: Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, Тернопільський національний педагогічний університет імені В. Гнатюка, факультет Artes Liberales Варшавського університету, МБФ «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», та громадська організація «Інноваційний університет».

📄Вітальне слово ректора ОНУ імені І. Мечникова Вячеслава Труби було нагадуванням про незламність освіти перед обличчям війни: «Війна принесла нам неймовірні випробування, проте ні ракети, ні сирени не здатні зломити наше прагнення до знань та розвитку. Освіта – це наш ключ до майбутнього, наша зброя у боротьбі за краще завтра.»

📊 На конференції виступило понад 30 науковців з різних куточків України, які в своїх роботах торкались актуальних питань акредитації нових освітніх програм, співробітництва в освітніх послугах. Було представлено геодемографічний аналіз Одеського регіону та інше.

💬 «Моделі освіти в умовах кризи, зокрема, в нашому геолого-географічному напрямку, потребують гнучкості та адаптації. Сьогодні ми мусимо впроваджувати нові освітні підходи, де поєднуються традиційні та інноваційні методи. Інтеграція міждисциплінарних програм та співпраця між факультетами стають критично важливими для підтримки освітнього процесу. Освіта — це основа, на якій будується відновлення та розвиток, і сьогодні вона грає важливу роль у підготовці майбутніх спеціалістів, здатних працювати навіть у найскладніших умовах.» — підкреслила професор Вікторія Яворська, декан геолого-географічного факультету ОНУ імені Мечникова.

💬 «Розвиток міждисциплінарних освітніх програм відкриває перед університетами нові горизонти. У сучасному світі, де знання та технології розвиваються стрімкими темпами, ми не можемо залишатися в рамках вузькоспеціалізованих навчальних програм. Міждисциплінарні підходи дозволяють студентам оволодіти комплексними навичками, критичним мисленням та здатністю інтегрувати знання з різних галузей.», — акцентувала Наталя Стукало, заступниця голови Національного агентства забезпечення якості вищої освіти.

💬 Завідувач кафедри географії України, ґрунтознавства і земельного кадастру Одеського національного університету Мечникова Андрій Буяновський підкреслив важливість обговорених тем, зазначивши: «Атмосфера відкритості, яка панувала на конференції, створила справжню дискусію. Це завжди народжує істину, а істина у нас одна – перемога України. Цікавим був виступ Алли Стоянової про кадровий стан агросектору Одещини. Ця тема влучно відображає не лише економічні, але й соціальні аспекти розвитку нашої країни”.

💬Алла Стоянова під час свого виступу розповіла про кадрові виклики, які стоять перед агросектором Одещини: «Я вдячна освітянам за їхню невпинну роботу, за підтримку, за підготовку спеціалістів, що здатні адаптуватися до викликів воєнного часу. Агросектор Одещини навіть в умовах війни залишається важливим рушієм економіки. Разом ми впораємось з усіма труднощами і продовжимо розвивати нашу країну.”

Конференція стала яскравим прикладом того, як спільні зусилля науковців, освітян і представників бізнесу можуть створювати нові можливості для розвитку навіть в умовах найскладніших викликів.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!


Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

Підбиття підсумків конкурсу читацьких відгуків «Книголюб-2024» ЧИТАЙ! ПИШИ! ПЕРЕМАГАЙ!
Вже традиційно, 30 вересня о 15.00, в рамках організаційних заходів під час святкування Всеукраїнського дня бібліотек, в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться урочисте підведення підсумків конкурсу читацьких відгуків «Книголюб-2024.

Останні новини:
16:11 27.09.2024
15:39 27.09.2024
14:50 27.09.2024
14:09 27.09.2024
12:20 27.09.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.967